Mi a fájdalomterápia?

A fájdalomterápia a betegség, sérülés következményeként kialakult tartós fájdalom kezelése, melynek célja a panaszok enyhítése, a beteg életének panaszmentessé, de legalább elviselhetővé tétele.

 A kezelés alapfeltétele a fájdalmat okozó betegség megállapítása és célzott oki kezelésének megkezdése.

Fájdalomterápiás kezelés közben

Fájdalomterápiás kezelés közben

Fájdalomterápiás panaszok, tünetek:

  •  Mozgásszervi fájdalmak
  • Daganat okozta fájdalmak
  • Fejfájások
  • Műtétek utáni fájdalmak
  • Ismeretlen okú tartós fájdalmak

Árak:

Szolgáltatás

Ár

Sürgősségi fájdalomcsökkentés (60p)

15000 Ft

Fájdalomterápia szakrendelés (60p)

15000 Ft

Egyéb hasznos információk:

 

Kiket kezelünk fájdalomrendelésünkön?

Elsődlegesen olyan betegeket tudunk kezelésbe venni, akiknek alapbetegségét a háziorvos illetve a betegség szerinti szakorvos kivizsgálta és kezeli. A megfelelő kezelés mellett fennálló fájdalmak megszüntetését vagy enyhítését végezzük rendelésünkön. Súlyos fájdalmak enyhítésében mindenképpen segítünk, szükség esetén rendelőnkben mozgásszervi szakorvos, belgyógyász szakorvos és neurológus szakorvos is bekapcsolódik az ellátásba, de az alapbetegség felkutatása és megfelelő kezelése nem a fájdalomrendelés feladata, hanem a betegség jellege szerinti szakterületé, hiszen sok betegség esetében a haladéktalanul megkezdett kezelés nemcsak a fájdalom megszüntetését, hanem a beteg életének megmentését is szolgálja.

 

Hogyan kezeljük betegeinket?

A kezelés alapja a részletes vizsgálat, a sok esetben rengeteg korábbi vizsgálat és kezelés áttekintése, ezt követően az elérhető és elérendő kezelési cél megbeszélése. A kezelések alapját gyógyszeres kezelés képezi, szükség esetén érzéstelenítő és fájdalomcsillapító injekciókkal kiegészítve, de tekintettel arra, hogy a fájdalom az egész szervezet reakciója, minden esetben életmódbeli tanácsokkal, kiegészítő kezeléssel, szükség esetén célzott pszichoterápiás kezeléssel is segíteni tudunk. A fájdalmak kezelése csapatmunka, több szakorvos együttes munkáját igényli, melyet rendelésünkön biztosítunk betegeinknek. Sokan a „fájdalomklinika” hallatán epidurális kanülökre, „blokádokra” gondolnak, szakmai meggyőződésünk szerint ezek az eljárások a maguk szűk indokoltsági területén fekvőbeteg intézményekben végzendők, amikor tényleg ilyen beavatkozás szükséges segítünk a megfelelően magas színvonalú centrum felkeresésében.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Sok esetben néhány alkalom segít a probléma megoldásában. A valóban makacs fájdalmak kezelésének beállítása és követése rendszeres találkozást igényel, ez a kezelés beállítása után általában havonkénti kontrollt jelent.

 

Fájdalomterápia szakrendelés leírása


  Akut és krónikus fájdalmak komplex fájdalomterápiás kezelése, mely az idegblokkokat és a fájdalmas struktúrákat érintő invazív (injekciós) kezelések valamint fizikoterápiás módszerek és gyógyszeres kezelés szükség szerinti ötvözéséből áll. Az invazív kezeléseket idegstimulátor ellenőrzése mellett végezzük, kiegészítő anyagköltséget számítunk fel.

 

Minimál invazív fájdalomterápiás konzultáció


Csigolyatest összeroppanás kezelése bőrön keresztüli tűszúrásból csontcement feltöltéssel, gerinc kisízületi fájdalom kezelése célzott tűszúrással röntgen-képerősítő alatt. Konzultáció keretében a lehetséges és választható terápiás lehetőségek egyeztetése a vizsgálati eredmények alapján.

 

Helyes légzés - INGYEN letölthető VIDEÓK
Végre fájdalommentesen élhet! 3+1  részes Helyes Légzés Videótanfolyamunkon megtanulhatja, hogyan csökkentse hát-, nyak- és fejfájását.
Mi is utáljuk a levélszemetet. Csak hasznos információkat küldünk emailben.